Two Worlds II

Játék típusa: RPG
Fejlesztő: Reality Pump
Kiadók: Zuxxez Entertainment AG
South Peak Interactive
Platform: PC, Xbox360, PS3, MAC
Kibocsátás dátuma: 2010. november 9.
Legfrissebb letölthető tartalom: 1.3 patch
Galéria a HUNosítókTeam oldalán: Two Worlds II galéria
Hivatalos honlap: www.twoworlds2.com
Magyar rajongói oldal: www.2worlds.hu
Projektben részt vett: Ardea, Konyak, Oni

 

A rajongók bizonyára emlékeznek még a kezdetekre, amikor a tervekben még csak egy kiegészítő szerepelt a Two Worlds folytatásaként. Akkor a projekt a "Two Worlds: The Temptation" (Two Worlds: A kísértés) címet viselte. Az Antaloor Posta kiadványaiban nyomon követhettük a leendő játék alakulását. Bepillantást nyerhettünk a grafikai és más effektusokat biztosító technikai eszközök működésébe, képet kaphattunk a játék fizikájáról és még sorolhatnám a rengeteg újítást, amit beépíteni készültek a kedvenc szerepjátékunk folytatásába. Aztán egyszercsak előálltak egy meglepetéssel: olyan sok ötletük van a történethez és oly mértékben bontakozott ki előttük az új játékvilág, hogy egy kiegészítő már "kicsi" lett volna mindezek megvalósításához. Ezért aztán "Two Worlds II" címmel egy új, különálló részként, ugyanakkor természetesen az első rész folytatásaként haladt tovább a készülődés. Előkerültek lassanként a konkrét karakterek, testet öltöttek a szörnyek, a helyszínek, aztán szépen sorban nevet is kaptak. További egy éven át tartott még a várakozás, míg végül tavaly novemberben megjelent a boltokban az RPG.

A Two Worlds II öt évvel azután kezdődik, hogy az első rész végén befejeződött a kalandunk. Akármelyik végződést is választottuk az első rész végén, a történetből az derül ki, hogy a Hős szembeszállt Gandoharral, aki felhasználta Kyrat arra, hogy Aziraalnak testet adjon, míg a tűz isten hatalmát uralni lesz képes. Azonban Gandohar elfogta és börtönbe vetette a Hőst is, s öt éven arra használta, hogy életerejével megerősítse húgát, hogy az elviselhesse a tűz istenének erejét. Időközben Gandohar valamely titkos forrásból oly hatalomra tesz szert, mellyel elsöpör minden ellenállást és egy egész birodalmat hódít meg. Császárrá kiáltja ki magát, s uralkodását a Sordahon vezette myrmiádé (birodalmi hadsereg) segítéségével szilárdítja meg.

Azonban ahol elnyomó van, mindig kialakul az ellenállás is, és mindig lesznek lázadók. Mivel Gandohar nem kímélt meg semmilyen fajt hódításai során, így számos ellenséget szerzett magának. A ránézve legveszélyesebb nép az orkok népe volt, de őket az Oswarothnál lezajlott csata során szinte az utolsó szálig kiirtotta. Az orkok azonban büszkék, s nehezen viselik ezt a vereséget. Cassara a világot járva maga köré gyűjtött néhány kiemelkedő képességű orkot. Az ő segítségükkel kiszabadítja a Hőst, akire nagy feladatot készül testálni.

Kalandjaink itt kezdődnek. Fő feladatunk az lesz, hogy megismerjük Gandohar múltját, tanulmányait, céljait és eszközeit. Ez az egyetlen módja, hogy megakadályozzuk terve véghezvitelében - azaz hogy az egész világot az uralma alá hajtsa.

Utunk során izgalmas kalandokban lesz részünk, sok és sokféle emberrel találkozunk majd. Emberi sorsok, tragédiák bontakoznak ki előttünk. Segíthetünk a rászorulókon, vagy akár sorsukra is hagyhatjuk őket. Rengeteg döntési lehetőség adódik, melyeknek mind megvan a maga következménye. Lehetünk mi a megtestesült jóság lovagja, vagy felvehetjük a gonosz, rideg szívű zsoldos szerepét is, akit csupán saját célja érdekel. De játsszunk bármily szerepet, az események nem hagynak minket hidegen. Minduntalan szembesülünk döntéseink következményeivel. A játék erősen valósághű, melyet állítást semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt semmi sem fekete-fehér. Nincsenek csak jó és csak rossz karakterek. Vannak "gonoszok", akiket vagy hatalomvágyuk tett ilyenné, vagy a szenvedéseik, s vannak, akik csak félelemből tesznek rossz dolgokat. És találkozunk majd jó emberekkel is, akik bosszúra szomjaznak, de a legfélelmetesebb az, hogy általános nézetté vált az önös érdekek előtérbe helyezése. Emiatt aztán sokszor félrevezetnek minket és néhány - alapjában véve jó - ember is ostoba, elhamarkodott lépésre szánja el magát. A játék legerősebb jellemvonása az emberi lélek megjelenítése és a sorsok formálása.

Ezen kívül irdatlan mennyiségű mellék- és céhes küldetést vehetünk fel a fő küldetésszál cselekményei mellett. És lélegzetelállító tájakon át vezet az utunk. A Szavanna akácia ligetekkel és sziklákkal tűzdelt füves homoksivatagától kezdve a dzsungel dús zöld vadonját át a Verita falánkságának áldozatul esett, megkínzott pusztaságokig sokféle helyszínt járhatunk be. Átlagos, a valódi világból is ismert állatokkal találkozhatunk, de meg kell küzdenünk soha nem látott mutáns fajokkal is, melyek mind finom csemegét látnak bennünk.

Az óriási térkép egy részét az egyedi játékos módban, a többit pedig a többjátékos (multiplayer) módban fedezhetjük fel. A hálózatos játékban több mód közül is választhatunk (Kaland, Falu, Aréna és más csapatos küzdelmek).

A meglepően jól optimalizált játék sokaknak szerezhet hihetetlen élményekkel teli órákat. Meg kell mondjam, hogy a játék vége első végigjátszás után óriási csalódást okozhat, hirtelen "befejezése" hatalmas űrt hagyhat a játékosban. Ezért melegen ajánlom azt, hogy néhány küldetést (egyéb mellékküldetést, vagy céhes küldetést - kivéve az "orkos" küldiket) hagyjunk meg a végére, mivel lehetőségünk lesz a fő cselekmény lezárása után folytatni a játékot! Így enyhíteni lehet ezt a negatív hatást. Mindazonáltal a megrázkódtatás kiheverése után az ember hamar megkívánja újra Antaloor világát és kalandjait.

 

A "A repülő erőd kalózai" (Pirates of the Flying Fortess) kiegészítő várható megjelenési ideje: 2011. szeptember 20.

A Two Worlds II játékhoz jelenleg már elérhető frissítések és javítások: